Wat jouw manier van lopen ook is, slenteren, snelwandelen, huppelen; samen vinden we de juiste tred om op pad te gaan!

Over mij

Zit je niet lekker in je vel? Weet je niet meer goed waar je mee bezig bent? Vraag je je af waar jij blij van wordt? Zo heb ik mij ook een tijd gevoeld.

Na jaren werken in het onderwijs kwam er een dag dat ik het allemaal niet meer zag zitten. Dit gebeurde mij niet ineens maar sloop er mondjesmaat in. Mijn lichaam begon al aan te geven dat het genoeg was, ik had constant hoofdpijn en ’s ochtends was ik niet vooruit te branden. Vaak had ik gedachtes als: “Nog even en dan is het vakantie. Nog 2 dagen en dan is het weekend.” Herken je dat? En voel jij je na een weekend of een vakantie weer opgeladen?

Bij mij was dat niet het geval. Ik belande in een burn-out. En later werd dit een depressie waarbij ik het helemaal niet meer zag zitten. Zolang als ik er over had gedaan om in deze situatie terecht te komen, zolang heb ik er ook zeker weer over gedaan om er weer uit te komen. Ik zocht hulp en ik begon met wandelen. Zaken begonnen op hun plek te vallen en al lopend ervoer ik meer rust en vrijheid.

Huisartsen zeggen niet voor niks steeds vaker bij spanningsklachten: “Ga minstens 30 minuten per dag naar buiten.”

Wandelen werd mijn medicijn en ik wil dit graag met anderen delen. Inmiddels liep ik al veel samen met vriendinnen en buren en merkte ik dat de gesprekken buiten gemakkelijker en vrijer verliepen dan bijvoorbeeld aan tafel.

Daarop besloot ik om in 2022 een studie tot wandelcoach te volgen, zodat ik van mijn hobby mijn werk kon maken. Na het afstuderen en vele uren oefencoachen heb ik mijn eigen praktijk opgezet!

Op dit moment ben ik bezig met het behalen van het EIA keurmerk. Wil je hier meer over lezen? Klik dan hier

Wil je weten wat wandelcoaching inhoudt? Kijk dan hier

Wil je ervaringen lezen van anderen met mij als wandelcoach? Klik dan hier

Wil je een keer afspreken om vrijblijvend kennis te maken? Dan kan dat natuurlijk ook! Contact

Nog een paar feitjes over mij:

  • Ik heb een lieve man en 2 kinderen
  • Ik woon 20 jaar in Haarlem
  • Ik heb ook in Hulst, Vlissingen en Rotterdam gewoond
  • Ik heb naast de PABO ook een opleiding watermanagement gevolgd in Vlissingen
  • Ik houd erg van lezen en haken
  • Ik vind het heerlijk om in stilte in mijn eentje een lange wandeling te maken

Ik loop een stuk mee op jouw pad en begeleid jou door middel van oefeningen en vragen om weer in balans te komen en verder te gaan.

×